Wednesday, May 16, 2012

Bana bir masal anlat anne!

Her akşam bir masalımız var. Şimşek masalı, "anne sişmek anne şişmek anlat, daha anlat" diyor. Efenim masalımız gökyüzünde geçiyor, yaramaz soğuk bululta haylaz sıcak bulut hoplaya zıplaya gezerken birbirlerini görmeyip onun deyimiyle "BIM" diye çarpışıyor, "Çakov" diye şimşek çakıyor, şimşeğin birde sesi var, adı Gökgürültüsü, ışık hızı ses hızından daha hızlı olduğundan da bize 5-6 saniye geç ulaşıyor şimşeğin sesi.

Benim masalı duyan aile ekibi, yahu bu oğlanın hayal gücü ne olacak diyorlar, bende ben gerçekleri anlatayım da o kendi hayal dünyasında kendi hayal güçüyle istediğini yaratsın diyorum.

Peki ya siz, masallarda neler anlatıyorsunuz? Bol bol hayali karakterlerle bezenmiş fantastik hikayeler mi yoksa benim gibi gerçekleri ses efektleri, haylaz bulutlarla süsleyip inanacağı masallar mı?

Şu günleri de gördüm ya artık ölsem de gam yemem ahahayt!

10 comments:

  1. ben senin bu hallerine çok gülüyorum yahu :) kim derdiki tanya masal diyecek, pasta tarifi verecek... Ama bu işi de en güzelinden yaptı yine ;)
    bizim paşa konuşana kadar benim hayal gücüm neyi elverdiyse onu anlattım, sonra o yönlendirdi masallarımızı hayır öyle değil böyle diye :) Çok fantastiktik o zamanlarda çoookkk...
    Seni ve leo'yu kocaman öptüm...

    ReplyDelete
  2. Masal falan bilmem ama ben bu çocuğun hastasıyım hayranıyım bu fotograf nedir yaa biri bana söylesin :)))
    Ben masal anlatma işinde berbatım hiç bişi uyduramıyorum bizim evde masal anlatma görevi baba'da :)

    ReplyDelete
  3. Oytunla Hayatcım,

    Hay be, bende çok gülüyorum kendime, pastalar masallar masallar, ama hayat işte nerden nereye ehehe..seviyorum anneliği de.

    Araya fantastik öğelerde koyuyorum tabi, uzay aracından cıkan uzaylılarla yapılan bulut ziyaretleri falan ehehe.

    Bizde öpüyoruz ikinzii çok çok.

    ReplyDelete
  4. Evrimcim,

    Şİmdi bu fotoğraf yeteneksiz ananın çok fonfon makinesi ile çektiği bir fotoğraf, elli fotoğraftan bu var mesela eh işte.

    Hehehe babaya iyi pas olmuş bu masal işi, bizde de baba da anlatıyor, kendileri pek fantastik olduğundan ben yere basıyorum masallarda.

    ReplyDelete
  5. Tanyacım,
    bizde de hiç normal masallar olmadı bugüne kadar. ARtık iş o kadar çığrından çıktı ki hatta hayali kahramanların yanında bizler, bazen okul arkadaşları bazen servis şöförü dahil masallarımıza konuk olabiliyor. Bir de mesela aynı masalda hem Cİnderella hem de Jack ve korsanlar olabiliyor. Amaç burada şekerim Cinderella'nın prenses imajını komik hale getirmek:) Serdar'ın anlattığı fantastik masallarda Doğa genelde yataktan düşercesine gülerek uyku muyku kalmıyor. Benden de bazen saçmalık derecesinde komik şeyler çıkabiliyor ben bile şaşıyorum:) Ama klasik masallar çok sıkıcı yahuu çocuklar katlanamaz yani mümkün değil:)
    Öperim kuzuyu da seni de.

    ReplyDelete
  6. Özgürcüm,

    Ahahah Serdarın masallar en favoridir tahmin ediyorum, yaşasın uyumamak diye.

    Klasik masal bizde de yok yalnız en başa bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde deve berber pire tellal ikken diye başlayıp gökten 3 elma düşürürerek bitiriyourz ki bitti desin, ve fakat bazen o elmalar düş düş bitmiyor, anneye, babaya, mımıya, ayşeye össana ayayaya...ay diye ısırasım geliyor tabi.

    Bende öperim çokça.

    ReplyDelete
  7. hahaha ben özet geçiyordum bi de utanmadan yazdıydım şurda :)) http://www.ikiperimasali.blogspot.com/2012/03/binbir-gece-ozetleri.html

    ReplyDelete
  8. Pericim,

    Ahahaha işte o bitti kısmı çokk zaman önemli, hatta masalın en önemli kısmı bence de bu minikşerin bitti demesi, çünkü o zaman hop diye uyuyorlar:)

    Seviyorum seni de anneliğini de:)

    ReplyDelete
  9. Tanyacım, bu masalı izninle hafızama kaydettim Temmuzda doğacak torunuma anlatıcam ve daha daha masallar bekliyorum senden :)) (biraz hazırcılık oluyor ama idare et ) :-D

    ReplyDelete
  10. Nesrincim,

    Temmuzda mı geliyor:)) Yaşasssııın..

    Hazırcılık ne demek, bende fen hocamdan aşortladım hepsini:)))

    ReplyDelete