Monday, October 31, 2011

Otomobil koltuğu sorunsalı



Bu çocukları bu koltuklarda uzun süre oturtabilmenin bir numarası olması lazım, ki ben bu numarayı bilmiyorum, çektğim tüm numaraların sonunda bu koltukta oturmamak için o da bana türlü numara çekiyor. Sonuç itiş kakış.

Kolay yolunu beri gelebilir mi? Bana bir yardım eli uzatır mı?

İllaki benim bilmediğim düşünemediğim bir yolu olmalı bu işin.

22 comments:

  1. 2 yıldır kullanıyoruz araba koltuğunu hala kucağımı istiyor.Çok nadir ağlamadan oturduğu koltuğunda ...Sebebini çözemedim hala ne yazık ki...

    ReplyDelete
  2. Düşlerimden İnciler,

    Peh..ben bir yanıt arıyorum oysaki, sihirli bir değnek olduğunu düşünüyorum ve kimsenin de söylemediğini:))))

    ReplyDelete
  3. Ah yavrucak :) ben de durmazdim o koltukta :) Bizim oglaninki boyle bir sey degildi, bu onundeki zimbirtiyi cikarsan belki... Bir suru noktadan emniyete alan kilitli kemeri var zaten, onsuz da olur di mi? Arabalara ilgisini diyorum, artiracak bir seyler bulmali... O zaman car seat falan umursamaz :) onune bir direksiyon belki!

    ReplyDelete
  4. Tek başına sakin sakin oturtmasını biz de beceremedik. Dokunmatik telefonlarda konuştuğunu tekrar eden animasyon uygulamaları var (Tolking Tom, Talking Gina vs.) genelde onları açıp beraber eğlenerek bitiriyoruz yolculuğu.
    Hareket edemiyor olmaktan nefret ediyorlar. Mama sandalyesinde oturtmak da işkence gibi Simay için. Mutlaka oyalayacak birşeyler gerekiyor.
    http://www.nurturia.com.tr/questions/979a71ec-ec7c-4645-b45f-9f7900e2b6a8/1/cocuklar-icin-iphone-uygulamalari burada da başka iphone uygulamalarından bahsedilmiş oyalamak için.

    Bu arada, tırtılla biz yeterince oynadık. Sıra başka emekleyen bebişler de.

    Ceren

    ReplyDelete
  5. Neşecim,

    Öndeki zımbırtı şimdilik güvenlik için, 15 kgya vardığında çıkacak, belki o zaman rahat eder miyiz dersin?

    Aaaa bak direksiyon, hmmm bir bakayım, baba gibi falan dersek olabilir. Dinliyor ve anlıyor zira artık:) Çok yaşa sen!

    ReplyDelete
  6. Chroma,

    Ipada bu uygulamaları indirdik ve ender olarak oynamasına izin veriyoruz, ama arabada eline bu tür birşeyi şimdilik vermeyi düşünmüyorum:)) Mecbur çekicez, direksiyon fikri geldi Neşeden, onu deneyeceğim ama.

    Aaaa tırtıl, koyalım mı tekrardan?

    Öperim.

    ReplyDelete
  7. çok istememe rağmen cybex imizi aldığımızın 2. günü iade etmek zorunda kalmıştık :( rahat edemedi bir türlü bizim totik.. şimdi recaro yla gayet rahatız. isofix özelliği yok fakat airbus ,Boeing gibi uçak firmalarına koltuk yapıyor olması içimi rahatlatıyor :)

    ReplyDelete
  8. Simurg,

    Ben Cybexe çok güveniyorum, güvenlik testleri, ve puanları çok iyi. Şu an bizimki mini olduğundan önünde zımbırtı var, için çok rahat onunla, kendileri rahatsız ama ahahahahyt..çözücez bir şekilde..

    Ben sana o zaman gogobabyz tavsiye ed,yorum, bizde var ve seyahatler için on numara, bağla araç koltuğunu git havaalanına, tak ucağa koltuğu. Koy kenara. Kullandım ordan biliyorum:)

    Amaç Totikler rahat etsin.

    ReplyDelete
  9. Benim için tek sığınak,kurtarıcı araba. Bizim oğlanın sustuğu, ağlamadığı, kucak istemediği tek yer. Sebebini net bilmiyorum ama 3 haftalıkken kolik krizlerimiz başladığı için ve sadece arabada sustuğu için İstanbul sokaklarında sabaha kadar gezmişliğimiz çoktur. Belki çok küçükken arabaya alıştığı için olabilir. Bir de genelde ikimiz tek oluyoruz arabada ve nasıl anlıyor bilmiyorum ama ben araba kullanırken onu kucağıma almayacağımın idrakinde. Baba kullanırken arada bir vızıldadığı oluyor benim almam için ama cama monte edilmiş ses çıkaran şu direksiyonlar ya da yoldaki bir kedicikle tüm dikkati sokağa vererek atlatabiliyoruz krizlerimizi. En uzun araba yolculuğumuz 11 saattir.Ki son derece keyifli geçmiştir.O yüzden benim huzur mekanım araba.

    Bu arada Leo çok güzel bir çocuk.

    Sevgiler.

    ReplyDelete
  10. Heidi,

    Hmm kolik sebebiyle arabaya alışık olması, ondan duruyordur, huzuru arabada bulduğundan.

    Bak şimdi baba ile yalnışken gıkı çıkmıyor, sadece benle de çıkmıyor ama ikimiz de arabadaysak bittik biz, hiç ağlamayab çocuk tepine tepine alın beni burdan diye ağlıyor, direksiyon alıcam, çok mantıklı, ve arabaya tek ebeveyn binicez demek ki ahahahha.

    O sizin güzelliğiniz efem:)
    Sevgiler,

    ReplyDelete
  11. Begüm'de duruyor koltuğunda sağolsun:))Durmasa ne yaparız bilmem, 1.5-2 saat sabah-akşam yol gidiyoruz her gün:( Dur-kalklardan bunalınca bazen ve ağlamaya başlayınca sakinleştiremezsem son ihtimal iphone'dan yumurcak tv açıyorum, gerçekten kurtarıcı oluyor.

    ReplyDelete
  12. biz araba koltuğunu ön koltuğun önüne değilde tam ortaya aldık biraz araştırmalardan sonra daha iyi olduğunu da gördük hem kızımız yolu izliyor hemde rahat ediyor ve genelde bende onunla arkada oturuyorum sohbet ederek gidiyoruz hoşuna gidiyor birde sevdiği bir müzik varsa deymeyin keyfine şuan 2 yaşında koltuk sorunsalı şimdilik ortadan kalktı umarım sende bir yol bulursun :)))

    ReplyDelete
  13. Missred,

    Yaşasın Beg:)) Ondan biraz feyz alması gerek bizimkinin.

    Ya TV meselesine hiç sıcak bakmıyorum ben, ama son care denerim belki.

    ReplyDelete
  14. Çağla,

    Bak ortaya koymayı da deneyebilirim, her yeri görebilir böylelikle.

    Müzik seviyor, hep dinliyoruz arabada, ama uzun yollara çıkmadık hiç, deneyip göreceğiz.

    Pek teşekkür ederim.

    ReplyDelete
  15. Yanında mı oturyorsun Tanya? Baba da ben de önde oturduğumuzda daha az vızıldanıyor bizim kız.

    Ben eline iphone veriyorum. MXTube'e sevdiği çizgi filmleri yüklüyorum kısa olanlardan. Kendisi seçe seçe izliyor. Uzun yold atek şansımız bu.

    Kısa mesafede bizimki şarkı söylemeyi çok seviyor. Dağ Başını Duman almış mesela en baş kurtarıcımız. Şu sıralar bir de Zeytinyağlı yiyemem Aman şarkısı favori. Ama rabayı kullananın bir şarkının 10 defa söylenmesine katlanabilmesi gerekiyor :)

    Ortaya oturtmayı deneybileceğin gibi, sağ ön koltukta kimse oturmuyorsa, koltuğun kafa dayama yerini çıkartabilirsin. Eğer etrafı seyrediyorsa işe yarar. Bizim kız asla etrafı izlemiyor.

    Henüz küçük, işe yarar mı bilmiyorum ama biz "kırmızı araba bulma" oyunu oynuyoruz.

    bir de Aqua Doodle'ımız var. O da bayağı bir süre oyalıyor.

    Daha küçükken arabada bir oyuncak çantası bulunduruyordum. Sadece arabada oynayabildiği, sevdiği oyuncaklar... Arabaya binince seviniyordu. Oyuncak çantasının içinden tek tek oyuncakları çıkarmak eğlenceli oluyordu.

    Ama dediğim gibi çizgi film haricinde bu saydıklarımın her biri en fazla 10-15 dk oyalabilir :)

    ReplyDelete
  16. Çokbilmiş,

    Bugün önde oturdum ve keyifle karşıya geçtik, yanında olursam tırmanmaya çalışıyor. Giderken bilgiği tek şarkıyı on kez nanananananana diye söyledi ama mutlu olduk eheheh.

    Oyuncak çantası var, onla oyalanıyor, etrafı izlemeyi seviyor ama trafikte tıkanıp kalınca hiçbirşeyi sevmiyor galiba. Tcerübeyle sabit eheheh.

    Evde hiç tv izlemediğinden henüz diğer şansları kullanmıyorum, zaman içinde göreceğiz.

    Ortaya alacağım koltuğu, bir ebeveynle sorun yok zaten, ikimiz olduk mu fenalaşabiliyor, biriniz anladım meşgulsünüz ama diğeriniz boş boş oturacağınıa benle ilgilenin diyor bence.

    Sevgiler ve çok teşekkürler.

    ReplyDelete
  17. Araba koltuğu çok önemli bir konu. Ağlasa da zırlasa da hiç vazgeçmemek lazım. Elbet alışacak, biliyorum bazen pek kolay olmadığını. Pes edilirse sonrası daha kötü. Bizimkilerin ikisi de kolay alıştılar, küçükken zaman zaman ağladılar. Arabada her zaman bolca ve çeşitli oyuncak bulundurdum. (her biri birkaç dakikalık:))Biraz büyüdüklerinde zaten oturup konuştuk, neden önemli olduğunu, bizlerin de büyük olmamıza rağmen hep emniyet kemeri taktığımızı, hızlı gitmesek bile çok basit çarpmalarda kafamızı sağa sola vurabileceğimizi...
    Şu anda büyük oğlum 10 yaşına yakın ve hala araba koltuğu kullanıyor.
    Bu işin sihri, büyüsü yok. Sabırlı olmak ve kararlı olduğunuzu göstermek şart. Oyuncaklarla, şarkılarla oyalamak, yol uzun ise sık mola vermek gibi çocuğa göre farklı yollar seçilebilir.

    ReplyDelete
  18. Semi'nin mutlu elleri,

    Mutlaka alışması gerek, tavsiyelere uydum şu ana dek, başarı grafiğimiz yükseliyor ailecek:))

    Oyuncakları değiştiriyorum ve bol tutuyorum, önde oturuyorum, yalnızken zaten sıkıntı yok, ama yılmıyoruz denemeye devam ediyoruz.

    Elbette alışacak, malum ne verirsek onu alıyorlar:))

    Pek bir teşekkür ederim tavsiyelere.

    ReplyDelete
  19. Merhaba Tanya,
    Yazilan yorumlarida okudum ama icim bir turlu rahat etmiyor, bulundugum sehirde Cybex'in bu model oto koltugu yok o yuzden yazilan yorumlar ve aktarilan tecrubeler isiginda karar verecegim. Ben Kiddy ve Cybex arasinda kararsiz kalmistim ama Kiddy'nin isofix'li modellerinin Tr'de satilmadigini ogrenince tekrar Cybex Pallas modeline geri donus yaptim. Benim Cybex'in bu modeliyle ilgili supheye dusmemin tek bir sebebi var o da ergonomisi konusunda bana guven vermemesi... baska sitelerdende okuduklarim bu dusuncemi destekliyor. Ama gel gorki testlerden aldigi yuksek notlar Cybex'i listeden cikartmami zorlastiriyor. Senin bu konuda yazdiklarini okudum ve bu konuda en son yazdigim postun tarihinede bakarak sana sormak istedim. Eger yanit verebilirsen cok sevinirim.
    ilk merak ettigim sey sizin cocugunuz gecen bu siure zarfinda Cybex'e alistimi?
    ikinci sorum; "simdiki aklim olsa bu urunu degilde .... urununu alirdim" gibi disuncelerin varmi Cybexle ilgili.
    bir diger sorumda; yaz donemi icin (en sicak ve nemli gunleri goz onune alarak soruyorum)ergonomisi nasil? cocuk icinde bunaliyormu?
    gorerek alma sansim olmadigi icin yanitiniz benim icin onemli.
    Tesekkurler
    Cansu Atakli

    ReplyDelete
  20. Cansu merhabalar,

    Ben cybexin ana kucağı ile başladım, Bugaboo ile uyumlu diye. Sonrasında gerçek otomobil koltuğuna sıra geldiğinde araştırdım soruşturdum, okudum. Cybex Pallas ön barı ile 8 aylıktan itibaren kullanmaya karar verdiğimiz koltuk oldu. Güvenlik test notları çok iyi. Isofixli, 9 kgdan 36 kgya kullanılabilen uzun bir ömrü var. BUnlar benim yorumum, senin sorulara geciyorum şimdi
    1-Oğlan sorunsalları atlattı, şimdi mum gibi oturuyor, bara da bir itirazı yok, bazen üstü kalın olduğunda barsız bile bindiriyoruz arabaya, büyüdü ya:)
    2-Şimdiki aklım olsa yine cybex alırdım, hem kalitesi hemde güvenliği yönünden.
    3-Sıcaklarda isilik olmuyor bizimkisi:) Ama bu sanırım tüm koltukların sorunu, biz hiç sıkıntı yaşamadık.

    Ergonomisi konusunda nasıl bir sıkıntı var bilemedim ama cybex pallas çok hareketli bir koltuk, arka başlığı değişiyor, yükseliyor,iniyor, oturma eğimi değişiyor, mizsal bizimkisi bar olmadan uyuduğunda kafası sağda solda gezmiyor, sabitlenip kalıyor öylece.

    PS- Bilmiyorum biliyor musun ama benim www.leomio.com isimli bir eticaret sitem var, sadece oğlumuzda memnun kaldığımız ürünleri sattığımız, orada cybex pallas var:) Blog okuyucularına indirimli:)

    ve son: Umarım yanıtlardan memnun kalmışsındır ve en önemlisi için rahattır. EN önemlisi bu zira:)

    Sevgiler,

    ReplyDelete
  21. Merhaba Tanya, leomio.com'dan sana e-mail gondermistim, acaba eline ulastimi?
    Cansu

    ReplyDelete
  22. Cansu,

    Merhaba, gelmedi, info@leomio.com adresine tekrar gönderebilir misin rica etsem?

    Sevgiler,
    Tanya

    ReplyDelete